Rekviziti

Arke je kolekcija profesionalnih i inovativnih rekvizita za trening, dizajniranih prvenstveno za vežbanje višezglobnih pokreta, gde muskulaturu aktiviramo u vidu kinetičkog lanca. Ideja Arke rekvizita potekla je iz potrebe vraćanja čoveka prirodi, otuda I podela u četiri grupe koje nose nazive i karakteristike četiri elementa zemlje: voda, vazduh, zemlja i vatra. Ovi rekviziti omogućavaju neograničen dijapazon vežbi i veoma su upotrebljivi u domenu funkcionalnog treninga kao i rehabilitacije. Mogu biti uključeni u personalne treninge, proces oporavka od povrede, vođene treninge, grupne vežbe, bez obzira da li ih kombinujemo sa ostalim spravama i rekvizitima ili ih integrišemo u konvencionalan fitness trening. Nije bitno koliko imate godina, kakvog ste fizičkog statusa, kog ste pola, da li želite da vežbate sami ili u grupi, profesionalan i inspirativan tim WellnessLand-ovih trenera će naći rešenje da unapredi sve vaše psiho-fizičke sposobnosti.

31

Šta je kettlebell? Kettlebell (eng) ili girya (rus) ili rusko zvono, je naizgled obična kugla izlivena od gvoždja sa ručkom. Kako je težište pomereno, tj. nalazi se u kugli, a ne u dršci, mišići leđa i trbušni mišići se nalaze u stalnoj aktivaciji, pošto treba da stabilizuju njišuću kuglu. Trening sa girjama je izuzetno dinamičan, traje kratko, najviše 30 minuta i spada u grupu HIIT (High intensity interval training) tj. treninga visokog inteziteta koji ubrzava metabolizam i podstiče gubitak potkožne masti. Vežbanje sa girjama troši puno kalorija i ta potrošnja se može popeti na 1500 kcal po satu. Trening obuhvata rezne vežbe, postoji oko 300, a najznačajnije su sving (swing), sneč (snatch), klin (clean), pres, čučnjevi, ustajanje iz partera itd. Bilo da ste rekreativac koji želi da popravi svoju kondiciju i fizički izgled uz što manje utrošenog vremena ili profesionalni sportista koji za cilj ima podizanje treninga na viši nivo, rusko zvono je pravi izbor Girje su pravi izbor za vas ukoliko želite poboljšati svoju izdržljivost, snagu, radni kapacitet, mentalnu čvrstoću, koordinaciju, skinuti masne naslage, osloboditi se od svakodnevnog stresa, podići vitalnost, poboljsati zdravlje kičme, zglobova, tetiva i ligamenata. Rusko zvono prestavlja specifičan vid treninga posto je istovremeno aerobni i anaerobni proces, tako da će pored mišića, jačati i kardiovaskularni sistem.

21

TRX® Suspension trening® Radi se o teningu na kojem osoba koristi sopstvenu težinu kao opterećenje. Prilagođavajući ugao i položaj tela dobijamo više od 300 različitih vežbi u kojima se koristi sopstvena telesna težina i koje nam pomažu da postignemo bolju kondiciju i efikasnije izvođenje vežbi. Ako uzmemo u obzir da intenzitet treninga menjamo samo različitim položajem tela,vežbe Suspension treninga su sigurne i efikasne za sve bez obzira na nivo trenutne kondicije-od 92-godišnjaka do profesionalnih sportista. Suspension trening ima prednost u odnosu na uobičajene treninge snage jer ljudsko telo radi kao celina ,svi mišići zajedno,a ne samo kao zbir mišićnih grupa. Svaka TRX vežba gradi pravu funkcionalnu snagu i istovremeno poboljšava fleksibilnost,ravnotežu i stabilnost trupa.

13