Fizioterapeutski centar

Fizioterapeutski centar u okviru kluba WellnessLand  je namenjen svima, članovima kluba, članovima njihove porodice i prijateljima. Usluge su koncipirane tako da korisnici mogu biti deca u školskom uzrastu, rekreativci, sportisti  i seniori, bez obzira da li se rade preventivni  i korektivni tretmani ili dijagnostikovana stanja.

Prednost centra je to što čete sa vašim fizioterapeutom raditi po principu „1 na 1“ te će sva njegova pažnja i znanje biti usmerena ka vama, vašem radu i napretku.

U okviru fizioterapeutskog centra, bavimo se:

  • Ortopedsko-traumatološkim problemima (povrede ligamenata, tetiva, mišića, fascija, perifernih zglobova, kostiju, kontrakture)
  • Reumatološkim problemima (degenerativni, vanzglobni i zapaljenski reumatizam)
  • Neurološkim problemima (povrede i oboljenja perifernih nerava, diskus hernije, lumbalni i cervikalni sindrom, radikulopatije, polineuropatije)
  • Bolnim stanjima (bol u potiljku, vratu, predelu lopatica, ramenima, leđima)
  • Korekcijom raznih deformiteta (vežbe u cilju sprečavanja i lečenja skoliotičnog i kifotičnog držanja, deformiteta kičmenog stuba, osteoporoze, cervikalnog i lumbalnog sindroma)

Centar pruža usluge kompletne fizio terapije:

  1. kineziterapija(terapija pokretom, vežbe)
  2. manuelna terapija(terapeutska masaža, mobilizacija zglobova, terapeutska istezanja)
  3. fizikalna terapija(elektroterapija, magnetoterapija, ultra zvuk, laser)

Izdvajamo iz ponude

KOMBINOVANI MANUELNI TRETMAN (KMT)  je manuelna tehnika koja predstavlja jedan nov pristup tretiranju ljudskog tela. Analiza direktne povezanosti posture tela (kosti, zglobovi, mišići) i emocija. Tretman predstavlja izvođenje određenih hvatova na telu i spoj je našeg anatomskog poznavanja tela na čiju formu i strukturu pored nasledne osobine u najvećoj meri učestvuju i naše emocije. Tretman se sastoji od dijagnostičkih testova strukture, analize posture i samog izvođenja tretmana koji sačinjavaju pokreti pritiskanja, povlačenja, gnječenja, istezanja i reponiranja zglobnih površina. Tretman se radi na strunjačama preko pamučne odeće, a na samom kraju tretmana se rade manipulacije kičmenog stuba. Tretman je izuzetno prijatan.„MYO“  je naziv za mišić, dok je termin fascija najlakše opisati kao elastični omotač koji se razgranjava duž celog tela. Mišići i fascija rade zajedno i samo u njihovom skladu telo funkcioniše na pravilan i zdrav način. Usled bilo kakve upale ili povrede u telu, fascija postaje neelastična, te potom ta restrikcija zateže mišiće prouzrokovajući zatezanja, bol, stres i ograničenje pokreta.

MFR je tehnika u sprovođenju tretmana, zasnovana na jedinstvenosti pokreta terapeuta i tela klijenta. Tretmani su veoma opuštajući do tačke na kojoj većina klijenata uroni u san, drugi odlaze potpuno relaksirani  i  oslobođeni bola. Postoje i oni koji prijavljuju promene emocionalnog stanja (u pozitivnom smislu) pošto se smanjuje stres uzrokovan bolom.

KOREKTIVNA GIMNASTIKA predstavlja skup fizičkih vežbi doziranih po intezitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primenjivati preventivno kod dece koja imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta ili terapijski, ako oni već postoje. Vežbe imaju za cilj povećanje snage mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta.Vežbe direktno utiču na mišiće i zglobove ali, i na organizam u celini. Ciljano se jača slaba i isteže skraćena muskulatura. Kod deformiteta grudnog koša i kičmenog stuba obavezno se rade i vežbe disanja.

KINEZI TEJPING je metoda koja se zasniva na prirodnom procesu izlečenja tela. Njeni osnovni principi su kineziologija.  Kinesiotaping je u stvari specijalna traka koja po svojim karakteristikama (težina, debljina, elastičnost) je vrlo slična samoj koži. Treba znati da ona ne sadrži nikakva farmakološka sredstva (ruski flaster) već lepak koji je na njoj hipoalergijski tako da sama traka maksimalno dopušta disanje kože. Vodootporna je te korisnici mogu slobodno izlagati tretirane delove vodi.Nosi se tri do pet dana i zbog ovih karakteristika može se neograničeno koristiti bez štetnih posledica. Taping se koristi za sve vidove lečenja u kineziterapiji, ali se može primenjivati i za poboljšanje rezultata kod sportista. Osnovno dejstvo tapinga je da ubrzava protok telesnih tečnosti (limfe i krvi) i da takav tretirani deo se brže i bolje ishranjuje, a samim tim se iritacija na receptore u koži smanjuje, a povećava se lokalna temperatura. Aplikovana traka deluje tako što pravi male nabore pri svakom pokretu pa tako na koži je svaki segment pod terapijom 24 sata.